Gusztonyi Péter

Pszichológus, személyközpontú tanácsadó jelölt

elakadt élethelyzet
karrier elakadás
kiégés megelőzése és kezelése
motiváció és az örömképesség csökkenése
önértékelési zavarok
önismeret
pánik
teljesítményszorongás
életvezetési problémák

Rendelési idő

Haller utca:
Kedd: 08:00-13:00
Szerda: 12:00-18:00
Csütörtök: 08:00-13:00

Bartók Béla út:
Péntek: 09:00-18:00

event
Időpontfoglalás

 

Gusztonyi Péter vagyok, okleveles pszichológus, személyközpontú tanácsadó-jelölt.

Már gyerekkoromban is szerettem mások történeteire odafigyelni, hallgatni és megérteni azokat és mesélőiket. Ezért is döntöttem a pszichológusi pálya mellett.

A diploma megszerzését követően szervezetpszichológus tanácsadóként dolgoztam 3 évig, mely évek alatt főként a cégvezetőkkel, munkavállalókkal, oktatókkal és egyetemistákkal történő közös munka volt a meghatározó. Ezt követően kezdtem gyermekekkel és fiatal felnőttekkel foglalkozni egy pedagógiai szakszolgálatnál, mely mellett továbbra is részt veszek szervezetfejlesztési projektekben.

2020 óta a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület személyközpontú módszerspecifikus képzését végzem, melynek alapja a feltétel nélküli elfogadás, az empátiás megértés és hitelesség. Emellett a kognitív viselkedésterápia (CBT) egyes módszereit is alkalmazom a kliensemmel való találkozások során.

A közös munka alatt fontosnak tartom, hogy modern és naprakész módszereket alkalmazva támogassam klienseim fejlődését. Célom, hogy minden kliensem számára olyan biztonságos légkört teremtsek, melynek alapja az empátia és a feltétel nélküli elfogadás. Hiszem, hogy mindenkiben ott van a saját fejlődését elősegítő motiváció és az arra való képesség, hogy hatékonyan lépjen előre a javulás útján. A közös munka során a hozzám fordulók megértő és támogató légkörben tárhatják fel problémáikat és azok hátterét, majd a hatékony problémamegoldáshoz vezető utat.

Bízom benne, hogy a találkozások nyomán megvalósuló beszélgetések nagyban hozzájárulnak klienseim mindennapi boldogulásához és az elégedettség, kiegyensúlyozottság tartós állapotához.